Første skoleleder dømt for brudd på Opplæringsloven

En viktig barriere i mobbearbeidet ble brutt da den første skolelederen ble holdt strafferettslig ansvarlig for mobbing i skolen. Opplæringsloven gir skolen handlingsplikt mot mobbing og straffeansvar hvis skolen ikke griper inn. Titusenvis av barn mobbes jevnlig, noen barn så de ikke ønsker å leve, likevel har ingen blitt holdt ansvarlig i henhold til denne straffebestemmelsen. Før nå.

Kommunen beklager - nesten

Etter at saken fikk bred dekning i media gikk Narvik ut med en beklagelse hvor de sa de hadde gjort "alt de kunne". Familien hadde en helt annen opplevelse. Hør pappaen til Stian på NRK Nordland og vår kommentar:

Saken fikk bred dekning i media

Vi uttalte oss til VG, NRK Nett, P1, P4, P5 og Utdanningsnytt. Dagbladet og Aftenposten gjenga den opprinnelige saken fra VG. Her er oversikt over mediedekningen.

NRK: - Denne saken vil gi en enorm signaleffekt

NRK Nordland ga bred dekning av saken siden skolelederen var rektor ved en ungdomsskole i Narvik. Se vårt intervju.

Se hele

Odins foreldre: Et plaster på såret

- Det handler om å få en bekreftelse på at det man som forelder har følt er riktig. At man ikke har overreagert. Og at det er verdt å stå opp for barnet sitt, sier Odins mor Katrine.

P5: - det har tatt altfor lang tid før en slik sak har kommet opp

Vi ble intervjuet av P5 som også tidligere har gitt god dekning av mobbesaker. Innslaget fikk frem flere nyanser i saken.

Utdanningsnytt: Flere vil anmelde

Utdanningsforbundets blad, Utdanningsnytt, intervjuet oss i forbindelse med saken. De la vekt på at denne saken vil føre til flere anmeldelser av skoleledere.

Utdanningsnytt om saken

Utdanningsnytt informerer om saken, med vår kommentar.

Bli medlem her

Gave