Råd om media
Råd om media
Mobbesaker kan være gripende og media deler gjerne sterke historier hvor enkeltindividet står i mot systemet. Når journalister tar tak i mobbesaker kan man merke en nær mirakuløs endring, fra bagatellisering og lang og tung kamp mot overmakten til at ordføreren plutselig ringer en fredag kveld og lurer på om man kan møtes og få løst saken. Opplevelsen av maktesløshet vis a vis naturkraften i media kan være skjellsettende. Det er likevel flere ting å tenke på før du eventuelt går til media. Her er våre råd;
Journalister gjør en kjempejobb mot mobbing
- Mange har et blandet syn på journalister, men vår erfaring er at de aller fleste journlister er genuint opptatt av å hjelpe mennesker som kvernes i stykker av mobbing. Særlig når det gjelder barn.
Tenk på disse mulige negative reaksjonene
- Isolasjon i nærmiljøet. Når man eksponerer svakheter og urett begått av skole og skoleeier vil mange som har barn på samme skole eller som bor i samme kommune også føle ubehag. Det kan innebære utfrysing i nærmiljøet, noe som dessverre er vanlig i mobbesaker.
- Eksponering i media vil gjerne ikke bedre relasjonen til skolen. Mange bytter skole når barn mobbes. Skolebytte kan gjøre det enklere å gå til media.
- Artikler deles på nett og blir ikke "borte". Hvis noen googler deg eller din familie, kan navnene dukke opp realtert til mobbesaken - i mange år.
- Vær varsom med å eksponerer barn som ikke er myndige og kan bestemme selv. Det er ditt ansvar at det gjøres til barnets beste.
Du kan styre situasjonen
- Husk at du kan være anonym hvis du ønsker det.
- Pass på å få korrekturlest artikkelen før den publiseres. Be om endringer der hvor dere ikke er komfortable med tekst/bilder.
Ta gjerne kontakt med oss hvis det er noe du lurer på.