Gave fra Bergene Holm Kirkenær

Vi er glade og ymyke over å motta 10.000 i gave fra de ansatte ved Bergene Holm Kirkenær! De valgte nettopp oss som mottager av deres kalendergave i 2020!

Bergene Holm AS arrangerer en julekalender hvor hver fabrikk og hovedkontoret melder inn lokale tiltak som de mener fortjener en gave.

De ulike prosjektene fikk stemmer i desember. Ved Bergene Holm avdeling Kirkenær var det Foreningen Mobbing i Skolen som fikk flest stemmer fra de ansatte.

Gaven er til stor hjelp i vårt arbeid og er en stor oppmuntring for oss som jobber frivillig og ubetalt.

Her overrekkes gaven av fabrikksjef John Skyrud.

Tusen takk til alle ansatte ved Bergene Holm Kirkenær!

Skoler bryter aktivitetsplikten, har du en mobbesak du vil dele?

Vi videreformidler følgende henvendelse fra Stavanger Aftenblad:

"Av de mobbesakene som har blitt behandlet hos Fylkesmannen i Rogaland, har skolene brutt aktivitetsplikten sin 8 av 10 ganger. Stavanger Aftenblad vil skrive en sak om dette, og vil komme i kontakt med foreldre som har et barn som blir eller har blitt mobbet. Hvis du vil dele din historie kan du kontakte journalist Petter Klund for en uforpliktende prat, enten på Facebook eller på telefon 988 87 583"

Barn utsettes for vold på skolen - skolesjefen er fornøyd med skolens ledelse

Flere barn ble utsatt for vold og mobbing i over et år. Til slutt gikk foreldrene sammen og krevde endring. Foreldregruppen fikk hjelp og bistand fra Foreningen Mobbing i Skolen.

Hør styremedlem Erik Torp uttale seg på NRK, han har erfaring med denne typen mobbesaker og bistår familiene i Grimstad:

Erik Torp

Les artikkelen på NRK sine nettsider.

En rekke løfter ble gitt, både fra skolesjefen og skolen. Den første uken etter at tiltakene ble satt i verk registrerte foreldrene 6 voldsepisoder. Nå hospiterer fem barn ved en annen skole.

Skal barna som ble utsatt for vold måtte flytte fra sin nærskole?

Gjennom båndopptak kan foreldrene dokumentere flere brutte løfter. Tiltak som ble iverksatt sikret ikke barna. Foresatte mener så mange som 5 barn byttet skole forrige år på grunn av mobbing. Etter sendingen tok en mor kontakt med oss og bekreftet det samme. Hennes barn hadde flyttet fra samme skole på grunn av mobbing og fått "et nytt liv". Likevel er Skolesjefen tilsynelatende fornøyd, både med skolens ledelse og tiltakene.

Barna som flyktet fra skolen har ikke fått noen hjelp av Fylkesmannen, som har meldt at de vil avvente utviklingen på skolen. I mange saker gjør foreldre en heroisk innsats som nesten ikke kommer deres egne barn til gode. Mange bytter skole og endringene de har satt i gang kan gjøre livet bedre for andre barn, men ikke deres egne. Vi mener det ikke er en god nok prosess for barn som utsettes for vold og mobbing.

Bendik ble ikke invitert i en eneste bursdag. I 10 år.

Bendik ble ikke invitert i en eneste bursdag - på 10 år
«Bendik (18) sitt innlegg om mobbing bør leses opp på alle foreldremøter»

- Ti år brukte dere på å bryte meg ned, dag for dag. Selvfølelsen er borte, selvtillit vet jeg ikke lengre hva betyr, venner har jeg ikke i mils omkrets, dette sørget dere for.
Les hele på TV2

Sør-Varanger er kommune nr. 4 på den lite ærerike erstatningslisten.

Sør-Varanger idømt mobbebot på 50.000
Kommunen er nr. 4 på lite ærerik liste

500 gikk i fakkeltog mot mobbing - måneden etter ble kommunen anmeldt og dømt for ikke å ha stanset mobbing.
Les hele i Nordlys

Mamma Ann-Kristin Liland støtter familien

– Det betyr veldig mye, ikke bare for familien, men også for mobbesaken at familier vinner fram i disse sakene, sier styremedlem i OdinStiftelsen Ann-Kristin Liland. Vi er helt enige.
Les hele på NRK

Les uttalelsene fra familiens advokat

– Det viser at det er alvorlig og straffbart når en kommune ikke tar på alvor den plikten de har til å forhindre mobbing av barn og ungdom i skolen. Barn har krav på et godt miljø når de skal lære og det må skolen legge til rette for og det har de ikke gjort i denne saken, sier advokat Hilde Stærk som bistår familien i saken.
Les hele på NRK

Relevant kommentar av Halse. Krenkelsesbegrepet utvanner mobbearbeidet.

Krenkelsesbegrepet utvanner mobbearbeidet
Les kommentar av Andreas C. Halse

Mange krefter, særlig innen skolesystemet, har lenge jobbet for å erstatte ordet mobbing med krenkelser. Man kan spørre seg hvorfor? Resultatet blir en utvanning. Mobbing er gjentatte krenkelser over tid. Barn skal lovbeskyttes mot mobbing, men vi kan vanskelig bli totalt juridisk beskyttet mot enhver krenkelse.
Les hele i Dagbladet

- Festival med innhold.

Festival med innhold
Nyheter om mobbing

I fantastisk festivalsol lå et alvorlig tema til grunn. Sommerfestivalen «Inkludert» vil bidra til mindre mobbing, og blir nå kanskje en årlig happening ved ...

Les mer

Et mobbepolitisk mageplask

Foreldrenettverket mot Mobbing og Foreningen Mobbing i Skolen er sterke i sin kritikk av det nye lovforslaget. Det små forskjeller fra det forrige forslaget som ble utsatt etter at det ble avslørt at lovforslaget svekker barnas rettssikkerhet.

Les oppropet mot lovforslaget, signert av ledende advokater innen området: Opprop

Skuffelsen er stor, ikke minst fra unge mobbofre som har mottatt fagre løfter fra kunnskapsministeren og statsministeren.

Les mer …

Anbefalt advokat til mobbesaker: Arnfinn Andersen

Anbefalt advokat til mobbesaker

Vi har mottatt anbefalning av Advokat Arnfinn Andersen til mobbesaker. Han holder til i Oslo.

Her er hans kontaktinformasjon:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon 22 03 80 56.

- Barn og unge er fremtiden vår.

Barn og unge er fremtiden vår
Nyheter om mobbing

Dette kan være forårsaket av faktorer som vold i hjemmet, omsorgssvikt, overgrep, mobbing, rus, opplevelse av prestasjonskrav mv. Angst, depresjon ...

Les mer

- Horisonten og kottet.

Horisonten og kottet
Nyheter om mobbing

I historiene kommer både moroa og ubehaget ved nettlivet fram. Historiene om grov mobbing får fram det problematiske ved at denne delen av barnas ...

Les mer

- Tverretatlig mobbefokus i Røros.

Tverretatlig mobbefokus
Nyheter om mobbing

Alle som har med barn å gjøre i Røros kommune skal ha fullt fokus på mobbing. Den 17. august er det kurs og møte - dagen etter starter et nytt skoleår.

Les mer

Bli medlem

Bli medlem her

Gave

Velg beløp selv
Ingen gave er for liten

Bankkonto

Kontonummer
6219 06 57618


Få vårt nyhetsbrev

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre våre tjenester. Ved å bruke nettsiden tillater du oss å bruke informasjonskapsler.
Ok