Årsmøte 2018

Invitasjon til årsmøtet 2018

Vi har gleden av å ønske våre medlemmer velkomne til årsmøtet:

Sted
: Café Cristiania ved Stortinget i Oslo. Inngang: Stortingsgaten
Dag: Mandag 27. august
Tid: Kl. 18:00

Ny mobbelov skal revideres i 2019

Vi kjempet for å sikre familien og barnas rettigheter da ny "mobbelov" ble vedtatt i fjor. Vi lyktes å sikre barna flere viktige rettigheter. Loven trådte i kraft i fjor sommer og vi har hatt erfaringer med det nye lovverket i et år. Hva fungerer og hva mangler? Lovverket skal revideres til neste år, det gir en mulighet til å få på plass det som fortsatt mangler i lovverket. Den muligheten må vi gripe fatt i.

Dette blir hovedtemaet på møtet. Styret informerer om våre erfaringer, og sammen diskuterer vi mål og strategi for lovarbeidet i 2019.

Vår hjelpetelefon må fortsette

Vi er en av de få frivillige foreningene innen mobbefeltet med egen hjelpetelefon. Den er av stor betydning for familier som søker råd. Når det er vanskelig å nå frem i systemet og barnet lider, er det viktig å kunne snakke med noen som forstår og kan foreslå ulike tiltak. Vi får til gjengjeld gleden av å hjelpe, samtidig som vi får kunnskap om hvilke problemer barn og foreldre møter i dag. Denne kunnskapen gir oss en stemme for familiens behov. Med få midler og uten faste ansatte er det krevende å opprettholde tjenesten, men målet er å fortsette hjelpetelefonen. 

Familiens stemme er viktig, men svak

Mobbearbeidet styres i stor grad av skolens eier og skoleansattes fagforeninger, mens familiens stemme er lite synlig og uorganisert. De nye mobbeombudene rekrutteres fra lærerstanden med overvekt av gamle rektorer. Hvor er foreldrene? Det er våre barn, og kanskje en dag gjelder det våre barnebarn. Mobbing rammer søsken, nevøer og nieser og barn av venner og familie. 

Vi tror ikke offentlig støtte er løsningen. I lovarbeidet var det tydelig at vår uavhengighet var vår styrke. Vi kunne fritt eksponere svakheter og kreve forbedringer uten bekymring for at overføringer skulle forsvinne.  

Samtidig er det krevende å få til en god drift med betalende medlemmer. Betalingsviljen er ofte svak, og mange faller fra når eget barn har fått det bedre. Hvordan kan vi engasjere foreldre til å stå sammen om å trygge barna i skolen? Vi trenger en sterk og uavhengig foreldrestemme. Vi inviterer til diskusjon om dette.

Send din påmelding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Med vennlig hilsen
Foreningen Mobbing i Skolen

Irma M. Rustad
Generalsekretær


 
Vi har gleden av å videreformidle følgende henvendelse fra KK:
KK.no søker en eller flere personer til en artikkel om mobbing. Saken tar for seg personer som opplever at de har mobbet noen tidligere i livet. Hvilke følelser bærer man på i voksen alder, dersom man har mobbet noen som barn eller ungdom? Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat og mer informasjon. Dersom noen ønsker å fortelle sin historie, er det mulig å være anonym i artikkelen. Mvh journalist Amalie S. Nærø. Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Innkalling til årsmøte

Innkalling til årsmøte

Årsmøte avholdes på Louise Restuarant og Bar på Aker Brygge, onsdag 17. februar kl. 19:00. Det er ikke spiseplikt, men den som ønsker er velkommen til å nyte litt mat og drikke etter at den formelle delen er over. Vi har fått fri bruk av Mezzaninen i 2. etg. Mat og drikke betaler den enkelte.

Send påmelding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 10. februar. Velkommen!

Se agendaen...

Kjære regjering, tør dere nok? Se Informasjonsside om arbeidet for ny klageordning.

Kjære regjering, tør dere nok?

Informasjonsside om arbeidet for ny klageordning

Hvordan kan mobbingen stoppe hvis du selv kan velge hva som er mobbing? I dag kan du klage til Fylkesmannen, men det gjør sjelden livet bedre for barnet som lider. Selv om du får medhold skjer ofte for lite og det skjer for sent. Vi har i flere år kjempet for at ikke skolen alene skal bestemme hva som er mobbig. Se NRK debatten, kronikker, intervju og Djupedalutvalgets løsning. Før påske kommer regjeringens beslutning. Tør Kunnskapsministeren gå i mot skolens fagforeninger og KS? De vil nemlig beholde den løsningen som vi alle vet ikke fungerer.

Les mer …

  • 1
  • 2

Bankkonto

Kontonummer
6219 06 57618


Gave

Velg beløp selv
Ingen gave er for liten

Bli medlem

Bli medlem her

Få vårt nyhetsbrev

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre våre tjenester. Ved å bruke nettsiden tillater du oss å bruke informasjonskapsler.
Ok