Kjære regjering, tør dere nok? Se Informasjonsside om arbeidet for ny klageordning.

Kjære regjering, tør dere nok?

Informasjonsside om arbeidet for ny klageordning

Hvordan kan mobbingen stoppe hvis du selv kan velge hva som er mobbing? I dag kan du klage til Fylkesmannen, men det gjør sjelden livet bedre for barnet som lider. Selv om du får medhold skjer ofte for lite og det skjer for sent. Vi har i flere år kjempet for at ikke skolen alene skal bestemme hva som er mobbig. Se NRK debatten, kronikker, intervju og Djupedalutvalgets løsning. Før påske kommer regjeringens beslutning. Tør Kunnskapsministeren gå i mot skolens fagforeninger og KS? De vil nemlig beholde den løsningen som vi alle vet ikke fungerer.

Fagmiljøene kaller det bagatellisering når skolen ikke aksjonerer mot mobbing. Vi har jobbet aktivt for å synliggjøre dette problemet. Det går igjen i nær alle sakene som kommer til oss.

Kronikker av Elin Dragland


Line er landets modigste jente.
Intervju av Elin Dragland i Malviknytt, januar 2016.

Om klageordning


Kronikk i Dagbladet: Bukken og havresekken.
Av Elin Dragland, publisert august 2015.

Om Malvik-saken


Kronikk i Dagbladet: Når offeret slår tilbake, på blogg.
Av Elin Dragland, publisert januar 2016.

Vi utfordret kunnskapsministeren og Skolelederforbundet på NRK Debatten


Irma M. Rustad i Nrk Debatten 7. januar 2016.
Her er opptak av debatten. Mobbing ble debattert i de siste 20 minuttene av sendingen.

Vi har mottatt en rekke henvendelser etter debatten. Ordene som går igjen; "det er som om dere snakket om vår sak". Bagatellisering er et alvorlig problem og trolig den viktigste grunnen til at mobbetallene ikke går ned.

Løsningen finnes

  • Her er Djupedalutvalgets NOU 2015:2 Hvor de foreslår Barneombudet som ny klageinstans med makt ovenfor skolene, etter svensk modell hvor det fungerer langt bedre enn her. Vi støtter varmt dette forslaget.
  • Byråkratiet og fagforeningene er i mot, mens organisasjoner for barna er for. Her er høringssvarene til utvalgsrapporten.
  • Her er vårt høringssvar.

Nylig avdekket en studie sjokkerende manipulering av elever for få lavere mobbetall i elevundersøkelsen. Les mer om saken her. For oss er det enda en bekreftelse på at bagatellisering er hovedgrunnen til høye mobbetall i norsk skole, ser man ikke mobbingen så blir mobbingen heller ikke løst. I stedet kan mobbingen spre seg.

Bli medlem

Bli medlem her

Gave

Velg beløp selv
Ingen gave er for liten

Bankkonto

Kontonummer
6219 06 57618


Få vårt nyhetsbrev

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre våre tjenester. Ved å bruke nettsiden tillater du oss å bruke informasjonskapsler.
Ok