Aftenposten søker case

Aftenposten Helg søker case - nå

Aftenposten logo symbolLes denne personlige forespørselen fra journalist Lars Øverli. Det blir en fin og nær reportasje, noe for deg eller noen du kjenner? Les også våre råd om media.


Hei,

Jeg heter Lars Andreas Ellingsgard Øverli, er 29 år, amatørfotballspiller og journalist i Aftenposten Helg. 

I fire år har jeg og to kolleger jobbet med ungdomsdokumentaren «Fra ungdommen» - et portrett av en hel generasjon ungdom. Prosjektet ble i høst gitt ut som bok, TV-serie og utstilling. Vi møtte unge som mistet søsken på Utøya, vi møtte en profesjonell fotballspiller, en raner, en talentfull danser, en jente med spiseforstyrrelser, en fisker, en jente som ble gravid som 14-åring og mange, mange flere. 

Vi har fortalt om det som er vanskelig, fint, trist, skummelt og vanlig. Vi har fortalt historier fra virkeligheten. Dere kan få en smakebit av prosjektet ved å besøke www.fraungdommen.no

Jeg er med andre ord glad i å jobbe med mennesker. Jeg er stillfaren, forsiktig og – tror jeg, en hyggelig fyr. 

Nå jobber jeg i Aftenposten Helg. Og jeg har i lengre tid tenkt på mobbing, som er et tema jeg engasjerer meg i. Det er tema vi ikke kan lukke øynene for. Vi må ta tak i virkeligheten. Mine tanker rundt dette begynte med at jeg tenkte på sommeren som «mobbefri». Men kanskje er det ikke slik likevel? Jeg vet ikke. Men jeg vet at det jeg ønsker å lage, er en nær og fin sommerreportasje, og hvor jeg på en forsiktig og fin måte vil fortelle om temaet mobbing. 

Jeg har selv en bror som i lang tid ble mobbet mye. Nå er han voksen og den mest solide mannen jeg kjenner. Jeg er sikker på at han har blitt sterkere av den motgangen han opplevde. 

Jeg vet at det å stå frem som mobbet, kan være vanskelig. Men jeg vet også hvor mye godt som kommer ut av det. Kanskje kan det også føles godt å fortelle. 

For meg er det selvfølge at de jeg jobber med får se og lese alt før avisen lages. Bare slik kan en være sikker på at en har kontroll – og uten den tilliten til meg kommer jeg ikke så nær som jeg ønsker. Det er et urokkelig prinsipp. 

For meg blir en reportasje ti ganger så god dersom jeg får lage den uten å anonymisere. Jeg har imidlertid stor respekt for at det kan oppleves skummelt, og det er ikke skrevet i stein. 

I første omgang er jeg takknemlig for enhver henvendelse. De som ønsker det kan om ikke annet ta kontakt bare for å snakke litt, eller sende meg en historie på mail. For meg er hver samtale eller tekst verdifull og verdsatt.  

Så håper jeg selvsagt å bli kjent med en av dere – kanskje flere, i løpet av sommeren.     

 

Med vennlig sommerhilsen

Lars Andreas Ellingsgard Øverli

 

Tlf: 93059122

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bli medlem

Bli medlem her

Gave

Velg beløp selv
Ingen gave er for liten

Bankkonto

Kontonummer
6219 06 57618


Få vårt nyhetsbrev

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre våre tjenester. Ved å bruke nettsiden tillater du oss å bruke informasjonskapsler.
Ok